Kulturális élet

Könyvtár

Kazinczy Ferenc Gimnázium
Wacha Imrére emlékezünk PDF Nyomtatás E-mail

Életének 87. évében elhunyt Wacha Imre nyelvész, akit több mint fél évszázada nagyon mély

baráti szálak fűztek iskolánkhoz, annak mindenkori vezetéséhez, tantestületéhez.

Bővebben...
 
Szülői levél az alapítvány támogatásához PDF Nyomtatás E-mail

 

Bizonyítanak, támogassuk őket!


Ez az írás elsősorban a kazinczys szülőtársaknak szól, de bízom benne, hogy végsősoron mindenki talál benne megfontolandót...

Az apropót az adta, hogy idén ősszel megjelent egy mindenki által elfogadott, reálisnak nevezhető paraméterek alapján készített középiskolai rangsor, ahol a győri Kazinczy Gimnázium a vidéki gimnáziumok között az első helyet foglalja el. A teljes, budapesti iskolákkal kiegészített listában is a kilencedik lett. (Ehhez hasonló listák korábban is voltak, de azokban az értékeléseknél például a budapesti továbbtanulást kiemelt mértékben súlyozták és sok fontos paramétert nem értékeltek. A Gimnázium ezeken a listákon is hosszú évek óta szintén nagyon előkelő helyeken szerepel.)

Mindnyájan tudjuk, hogy ahhoz, hogy ilyen listák élére kerüljön egy gimnázium, rengeteg munka szükséges. Diákok, tanárok és egyre inkább a szülők részéről is. Számomra mindig is szimpatikus volt a Kazinczy Gimnáziumnak mindhárom szereplőhöz való hozzáállása, ami elsősorban a mellérendelt viszonyt erősítette.

Óriási jelentősége van az idegennyelv minőségi tanításának, de a többi tantárgy közép vagy akár emelt szintű oktatása is olyan szinten zajlik, hogy megfelelő hozzáállás esetén nincs szükség idő- és költségigényes különórákra sem. Tekintettel az ismert és megtapasztalt általános közoktatási állapotokra (amit itt most szándéskosan nem részleteznék), az említett eredmény értéke még inkább emelkedik.

Az utolsó gondolatokat továbbfűzve belátható az is, hogy ahhoz, hogy ez a kiemelkedő szint tartható legyen, komoly erőket kell megmozgatni az Iskolának, amihez a körülmények minősége is nagy mértékben hozzá tud járulni. Ezen körülmények javításának az egyik lehetősége a Gimnázium alapítványa (Az Iskoláért és az Anyanyelvért Alapítvány), ahová szülőként a támogatásunkat el tudjuk juttatni postai csekk befizetésével (az Iskola portáján elérhető), vagy átutalással - OTP Bank, 11737007-20591353-00000000.

Szülőként több éve lehetőségem van látni azt a kemény munkát, ami az Intézményben zajlik, és azt is láthattam, hogy az Alapítvány működése is milyen nagy mértékben hozzá tud járulni ehhez a munkához. Sok család gyermeke jár ebbe az iskolába, ezért úgy gondolom, hogy ha minden család a számára nem megerőltető, életminőségét nem befolyásoló összeggel hozzá tud járulni az Iskola működéséhez, akkor ez az igazán dicséretes magas szint tartható és még emelhető is lehet.

Talán feltűnt a sorrend is az írás címében: “Bizonyítanak, támogassuk őket!” Azt gondolom, hogy megdolgozott a Kazinczy Gimnázium az elismerésért, de a támogatásunkért is.

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a Kazinczy Gimnázium és az Alapítvány vezetésének a befolyásától függetlenül jutottam arra az elhatározásra, hogy közzéteszem a gondolataimat a leírtakkal kapcsolatban.


Utassy Viktor

kazinczys szülő


Győr, 2017. december

 
Jótékonysági gyűjtés PDF Nyomtatás E-mail

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok! Kedves Kollégák!

Hétfőn délután átadtuk Ritának és édesanyjának az összegyűjtött adományainkat. Jótékonysági gyűjtésünk eredménye 1 200 000 Ft, amit Rita és családja nevében is szeretnék megköszönni. Minden jótékonykodónak, volt és jelenlegi tanítványunknak, szülőknek, kollégáimnak köszönöm, örülök, hogy intézményünk nevében jelentős segítséget tudunk nyújtani. Bízom abban, hogy ezzel is eredményesen támogatjuk volt tanítványunk mielőbbi gyógyulását.

Köszönettel: Németh Tibor

 
Kortárs irodalmi vetélkedő PDF Nyomtatás E-mail

Győri Könyvszalon keretében immár nyolcadik alkalommal megrendezett, középiskolásoknak szóló Kortárs irodalmi vetélkedő témája ebben az évben Szvoren Edina Az ország legjobb hóhéra című novelláskötete volt.

A zsűriben helyet foglaló szerző a vetélkedő után elmondta, lenyűgözték s néhol szíven ütötték a diákok interpretációi.

A versenyt ezúttal is iskolánk csapata nyerte, ahogy az elmúlt években ezt megszokhattuk.

1. hely - Az országomat egy hóhér csapat tagjai:

Árpási Rebeka,Ilonka Dorka 12. B és  Horváth Benjámin 12. A osztályos tanuló.

 

A másik csapatunk 5. helyezett lett.

Gacs Liza 11. A, Halma Róbert 11.B, Cziniel Regina 11.E osztályos tanuló.

Mindkét csapat felkészítő tanára:

Polczerné Ujlaki Csilla


Mindenkinek gratulálunk!

 
Jótékonysági egyházzenei hangverseny PDF Nyomtatás E-mail

 

Kedves Kollégák! Kedves Tanulók! Tisztelt Szülők!

Molnár Rita nagyon kedves tanítványunk volt, mielőbbi felépülését szeretnénk segíteni azzal, hogy jótékonysági gyűjtést szervezünk a tanulók és a tanáraink körében.

Tisztelettel kérem, hogy  tanulóink november 24-ig az általuk vagy szüleik által felajánlott összegeket adják át osztályfőnökeiknek, kollégáim pedig a kihelyezett gyűjtőládába tegyék bele saját hozzájárulásukat. Az összegyűlt összeget átadjuk a családnak. Rita nevében is köszönöm a támogatást.

Természetesen személyesen is részt lehet venni a koncerten és adományt adni.

Köszönettel:

Németh Tibor

 
Édes Anyanyelvünk verseny 2017 PDF Nyomtatás E-mail

Az iskolánk által rendezett Szép Magyar Beszéd verseny társrendezvénye a

sátoraljaújhelyi Édes Anyanyelvünk verseny, melyet idén 45. alkalommal rendeztek meg.

A megnyitó ünnepségen iskolánk tanulói adták az ünnepi műsort „Az ember szavakat keres…” címmel.

A műsorhoz a szövegeket válogatta: Szívósné Vásárhelyi Zsuzsanna tanárnő, a zenei felkészítést Justinné Ládi Etelka tanárnő végezte.

Szereplők:

Ábrahám Eszter

12. B osztályos tanuló

Árpási Rebeka

12. B osztályos tanuló

Fáczán Zsófia

10. A osztályos tanuló

Horváth Benjámin

12. A osztályos tanuló

Soós Gábor

12. C osztályos tanuló

Verebélyi Bálint

11. C osztályos tanuló

Ének:

Winkler Barnabás 11. C osztályos tanuló

Fuvolán közreműködtek:

Szodfidt Boglárka és Németh Eszter 12. C osztályos tanulók

Klarinéton közreműködött:

Manfai Tamás 10. A osztályos tanuló

A műsort rendezte:

Horváth Benjámin 12. A osztályos tanuló

Ez a két verseny a Kárpát-medence legjelentősebb középiskolás anyanyelvi versenye.

Képek a galériában

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>

3. oldal / 4